Barnsligt nyttigt: Bra mat för barn!

I Hjärta mjölks material Barnsligt nyttigt – bra mat för barn får du som arbetar inom förskola, skola och sjukvård fördjupa dig i det mesta som har med bra mat för barn att göra

Matvanor grundläggs tidigt. Barn som vänjs vid bra mat har större chans att hålla sig till bra matvanor senare i livet – något som ökar möjligheten till ett hälsosamt liv.

Klicka på bilden för att ladda ner materialet.

I Barnsligt nyttigt kan du läsa mer om näringsämnen, hur du främjar matglädje i både förskola, skola och hemma, om matens miljöpåverkan och om matmyter. Materialet består av 34 sidor och innehåller också flera hänvisningar till fördjupad information om mat och barn. Dessutom finns det många tips på hur du med riktade metoder i den pedagogiska verksamheten kan öka barns intresse för hälsosam mat.

Det glada budskapet är att bra mat för människa och miljö varken behöver vara komplicerad eller tråkig, utan tvärtom enkel,  god och lustfylld!

Innehåll:

Mat till barn – så funkar det
När maten blir till ett bekymmer – om allergi och intolerans
Mat till barn i förskolan
Skolmat och mellanmål
Maten i den pedagogiska verksamheten
Mat och miljö
Mat och myter
Mat och magi
Mera matnyttigt

 

Beställ vårt pedagogiska material – gratis

Vi tycker det är viktigt att man får lära sig hur allt hänger ihop. Hur kan gräs egentligen bli till mjölk? Vad händer på en…

Konelia – om livet på den svenska bondgården

Låt Konelia, hennes mjölk och det svenska lantbruket följa med in i vardagen på förskolan. Kunskapsmaterialet Konelia hjälper dig att jobba pedagogiskt med läroplanens frågor…

Barn behöver skolmjölk

Mjölk som måltidsdryck i skola och förskola ger en näringstrygghet till barn, särskilt till de yngre och de som inte äter så mycket mat vid varje måltid.

Hur får vi barn att äta bra mat?

Varför kan det vara så svårt att få barn att äta bra mat och hur kan vi hantera det? Sara Ask, känd kokboksförfattare och barndietist delar med sig av sina bästa tips.