Maxa med mellis 

Testa vår nya mellismodell och pussla ihop ditt eget bästa mellanmål!

Nu lanserar vi Hjärta mjölks mellismodell för att lära elever mer om hur kroppen funkar och vilka mellis som gör dem starkare och piggare!

Klicka på länken nedan för att testa!

Mellis och motion

För barn och ungdomar är det viktigt med mellanmål för att de ska få sig all näring och energi de behöver under en dag. Därför behöver även dessa mål vara näringsrika och bra sammansatta.

Enligt Livsmedelsverket består ett näringsrikt mellanmål av tre pusselbitar:

• Frukt och grönsaker
• Mjölkprodukt (alternativt en berikad växtprodukt)
• Bröd med pålägg, flingor eller müsli

Mjölk och macka det populäraste mellanmålet

Trots alla nya produkter som dykt upp på marknaden, så är det klassikerna mjölk, macka och frukt som tar hem ligan när föräldrar utnämner sina mellanmålsfavoriter. Därefter kommer fil, yoghurt och grönsaker.

Barnsligt nyttigt: Bra mat för barn!

Barnsligt nyttigt är ett pedagogiskt material om matglädje och bra mat till förskolebarn och skolbarn. Barn som vänjs vid bra mat har oftare bra matvanor även senare i livet - något som ökar möjligheten till ett hälsosamt liv. 

18 av 22 näringsämnen finns i mjölken – beställ fin affisch!

Mjölk innehåller 18 av de 22 näringsämnen som vi behöver varje dag. Här hittar du vår stora guide till alla 22 näringsämnen och varför de är så viktiga!

Barn behöver skolmjölk

Mjölk som måltidsdryck i skola och förskola ger en näringstrygghet till barn, särskilt till de yngre och de som inte äter så mycket mat vid varje måltid.