Så gör du Golden milk!

Har du testat golden milk (även kallat guldmjölk)? En härligt uppiggande dryck i detta gråa höstrusk som dessutom är rik på antioxidanter. Faktum är att livsmedel som är naturligt färgstarka, som till exempel gurkmeja, kanel, kardemumma, peppar, och självklart även frukt och grönt, nötter och frön är rika på antioxidanter. Ju mer färg, desto mer antioxidanter. Det är näringsämnen som anses vara bra – inte minst för immunsystemet

Och med mjölk som bas i din golden milk får du en naturlig källa till viktiga näringsämnen såsom protein, kalcium, jod, vitamin B12 och folat. All mjölk från 3% fetthalt och nedåt är numera berikad med D-vitamin, många mjölkprodukter är också berikade med vitamin D.

Så här gör du:
Koka upp i 1 dl vatten och vispa ner:
1 msk gurkmeja
1 msk färskriven ingefära
0,5 tsk mortlade kardemummakärnor
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk malen kanel.

Låt sjuda på svag värme i några minuter tills konsistensen blir till en tjock pasta. Låt svalna. Ta sedan en tesked pasta och rör i 2 dl varm mjölk. Färdigt!

Pastan räcker till flera glas golden milk och kan förvaras i kylskåp 1-2 veckor. Men kom ihåg att näringsvärdet i kryddorna går ned med tiden, därför rekommenderar vi att använda din kryddpasta så snart som möjligt.