Varning för mat – en bok om varför vi blivit rädda för att äta
Material för pedagogerVarför äter somliga bara rå mat? Varför käkar män så mycket proteinpulver? Är måltidens gemenskap hotad när alla runt bordet följer sin egen diet? Vad säger dieten om din sociala status? Hur kan föräldrar undvika att sprida sin mat-oro till barnen? Vilken roll spelar medierna, matlarmen och filterbubblorna för vår syn på mat? Kan vi lita på forskningen?
Vårt förhållande till mat avslöjar mycket om oss själva och vår tid. I boken Varning för mat samlas matskribenter, journalister, forskare och experter för att reda ut hur mat gick från att vara något livsnödvändigt till att betraktas som något potentiellt livsfarligt.
Medverkande författare
Amina Manzoor • Britta Pelters • Carl Cederström • Claude Fischler • Daniel Rydén • Ebbe Schön • Emanuel Karlsten • Emma Frans • Jenny Damberg • Jonas Engman • Katrine Marçal • Po Tidholm • Sara Ask • Ulf Karl Olov Nilsson
Köp boken
Eller ladda ner den som e-bok
Den finns också på Storytel