Skolmatspersonal besökte mjölkgård – blev succé!
SkolmatI våras bjöd mjölkföretagaren Jan-Erik Hansson in 35 av Ljusdals kommuns köksansvariga till sin gård.
– Besöket var mycket uppskattat, säger Jenny Cederlund, som är Arlas kontaktperson med kostcheferna i kommunerna i Hälsingland plus Älvkarleby.
Syftet med besöket var att ge kommunens kockar, kökspersonal och måltidsplanerare i det offentliga köket en inblick i hur mjölkföretagare jobbar med hållbarhet och allt annat arbete som ligger bakom mejeriprodukterna.
Förutom att de fick en inblick i hur en modern mjölkgård fungerar, fick de också information om Arlas Goda Mål, det vill säga Arlas plattform som gör det enklare att hitta recept som är goda, lättlagade, klimatberäknade och budgetsmarta.
– Det är viktigt att vi hjälps åt att bredda perspektivs på vad hållbara måltider innebär, säger Jenny Cederlund.
Besöket blev så lyckat att kostchefen för Ljusdals kommun vill göra om det med sina kostchefskollegor från övriga kommuner i länet.
