Chokladbollsdieten

Varför kan man inte berika vatten med allt man behöver och få samma näringseffekt som när man dricker mjölk? Varför är det coolt att dricka en shake gjord på vasslepulver, men töntigt att dricka ett glas mjölk? Varför har vi börjat definiera nyttig mat med vad den INTE innehåller istället för vad den innehåller?

Hjärta mjölks näringsexpert Anki Sundin (och guldmedaljör i styrkelyft) diskuterar trender, beteenden, hållbarhet, matvanor och träning i Friskvårdspodden tillsammans med Kajsa Asp och Anna Krantz. De slår hål på myter om mjölk, gluten, kolhydrater och andra aktuella snackisar.

Lyssna här: Friskvårdspodden. Kost; myter, vanor och näring. Gäst: Anki Sundin

 

Är det farligt att dricka mjölk?

Nej, det är inte farligt att dricka eller äta mjölkprodukter. Tvärtom skriver Livsmedelsverket att magra mjölkprodukter bidrar till att minska risken för flera olika sjukdomar,…

Dairy matrix – därför är mjölk så unikt hälsosamt

Trodde du att man kunde göra en produkt motsvarande mjölk genom att bara blanda lite vatten med en gröda och berika med några vitaminer och…

Mjölk minskar risken för diabetes typ 2

Det är bra att äta mjölk och mjölkprodukter: De minskar risken för diabetes typ 2 och andra hjärtkärlsjukdomar, det menar både nederländska och brittiska forskare. Livsmedelsverket håller med.

Kan mjölk minska risken för högt blodtryck?

Ja, magra mjölkprodukter bidrar, enligt Livsmedelsverket, till att minska risken för flera olika sjukdomar, bland annat högt blodtryck, stroke och typ 2-diabetes. Risken för hjärt-kärlsjukdom…